tisdag 9 december 2014

Jag har "diskuterat" med en SDUare!!!!!!!!!Ja så för några dagar sen hamnade jag i en liten diskussion med SDUs socialpolitiska utskottsledare, som precis som jag är från Halmstad och har gått musiklinjen på Sturegymnasiet. Jag blev lite besviken på hennes hantering av diskussionen (då jag fortfarande inte fått svar) och tänkte därför utveckla det vi skrivit lite. Eftersom vi båda kommer från Halmstad tänkte jag ta lite närliggande exempel på sk "illegala" personer från vår lokaltidning Hallandsposten:

♥︎ September 2008, Hyltebruk: en ensam 21-åring hotas utvisas till Irak, där han dödshotas pga politiska åsikter.
♥︎ Mars 2011, Falkenberg: två föräldrar med barn hotas utvisas till Uzbekistan, en diktatur med kända fall av tortyr.
♥︎ Mars 2014, Halmstad: två föräldrar med barn hotas utvisas till Jordanien, där de dödshotas pga sin kärlek till varandra.
♥︎ Debattartikel av bl a mig till SDU Halland (vi fick aldrig svar).

Dessa fall tyder på att det Rebecca säger inte stämmer, att Sverige faktiskt FÖLJER det som står i EU-konventionen, att vi ger uppehållstillstånd till de som flyr (jag har fö själv letat ((pga intresserad)) men heller kunnat hitta någon källa på det). Som svar på min fråga om källhänvisning får jag tipset att kolla någon miggas blogg eller att läsa boken "Världsmästarna - när Sverige blev mångkulturellt. Jag vet inte vad migga är och googlar därför. Resultatet på min googling är en text från Dispatch International av Ingrid Carlqvist, en text från Avpixlat och två texter från Exponerat. Detta är alltså de välkända rasistsidor jag syftar till i min tweet, och det är ungefär här jag börjar känna mig tveksam på om diskussionen kommer leda någonstans men jag fortsätter ändå, googlar boken Rebecca tipsar mig om och hamnar på Adlibris, där boken beskrivs såhär: "Världsmästarna är en faktabaserad granskning av hur den mångkulturella politiken har förändrat Sverige. Det är den granskning som massmedia borde ha gjort men inte gör. Boken innehåller en obarmhärtig uppgörelse med den egna yrkesgruppen - författaren är journalist med lång erfarenhet av medievärlden. På grund av en krympande yttrandefrihet och det växande hotet från islam skriver hon under pseudonym, Julia Caesar." Det kanske bara är jag som är en dryg jävel men är det inte liksom lite svårt att ta någon som snackar om krympande yttrandefrihet på allvar..? Det känns som en retorik som används från personer som vill uttrycka vidriga åsikter utan att behöva ta konsekvenserna av det.

Även detta står i beskrivningen av boken: "Bara 5 procent är flyktingar. Övriga 95 procent har kommit av andra skäl, framför allt för att skaffa sig bättre liv och ta del av den svenska välfärden." KAN JAG FÅ EN JÄVLA KÄLLA PÅ NÅGONTING I DETTA JÄVLA LANDET ELLER??? Jag undrar verkligen om det finns en objektiv källa som håller med om detta. PLUS wtf vore problemet om det isåfall är folk som vill skaffa sig ett bättre liv? Jag ska inte snacka om bibeln igen här men "ni var ju själva invandrare i Egypten" och också "ni var ju själva invandrare i det stora Amerikat under tidiga 1900-talet". Var det svenskar som flydde för sina liv då kanske? Från tortyr och mordhot? Nej (eller jo kanske någon vad vet jag egentligen jag har inte ens läst de där böckerna av vilhelm moberg så nu kanske SDU kommer klaga på att jag inte tar del av den svenska nationalskatten..... ok detta börjar spåra), de flydde för att få chansen till ett bättre liv. Var det lika hemskt då, SDU och Rebecca?  Eller är problemet något annat? Jag hade gärna fått ett svar på mina frågor, men då jag är på vänsterkanten (källa: Aftonbladet) verkar det som att mina åsikter/frågor inte är värda att ta på allvar. För övrigt är Aftonbladet en socialdemokratisk tidning, inte en socialistisk, vilket jag antar var det som åsyftades med mina vänsteråsikter. failfailfail.

I vilket fall. Detta var vad som hände för några dagar sen på twitter. Jag har med spänning väntat på fortsatt diskussion men inte fått något svar sen dessa. Ändå lite tråkigt, det är ju så lätt att glömma att dessa människor faktiskt finns, och inte så långt ifrån mig heller. Allt jag ville med detta var faktiskt att förstå hur Rebecca och SDU tänker, vilka källor de har grundat sina åsikter på och hur det funkar liksom, men nu blir jag tyvärr bara ännu mer negativt inställd till SDU. Det jag har sett hittills i mitt liv är nämligen hur de inte dyker upp på debatter, hur de skriver hat-och-hotmejl och hur de inte kan debattera/diskutera ens de simplaste frågorna. Det är tråkigt för dem att de själva skapar en bild av sig som inte går att ta på allvar, när det enda de kräver är att tas på allvar. Men men, förhoppningsvis får jag svar av Rebecca om/när hon ser detta. Då kommer uppdatering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar