måndag 31 januari 2011

367

jag tänkte skriva ett sånt där vackert inlägg om min första månad av tvåtusenelva, men insåg snabbt att det har ju inte hänt så mycket. inget nytt under solen, som den där predikaren säger.

söndag 30 januari 2011

f yeah indie boys

update: har en galen crush på pojkarna på bilden. _så_ fina.
nu: ukulelespel och prat i telefonen.

the aristocats

make avatar

tänk gås!

lördag 29 januari 2011

viktoriagatan fem


idag, när jag hade gått upp ur min sköna säng och druckit en smoothie till frukost (vid ungefär halv två) gick jag ner till staden med min familj. myrorna fick besök och bjöd på nyinkomna men alldeles för dyra sextiotalsklänningar. en var lite mer breathtaking och fin, ungefär från nittonhundasextioåtta skulle jag tippa på, och den ska införskaffas på måndag. blekt gräsgrön är den, och galet lång.
när både jag och far min hade gått vidare och fyndat tröjor på h&m gick vi vidare till bokantikvariatet på viktoriagatan, där jag fastnade alldeles för länge i torsdags. dessa böckerna köpte jag, mary poppins och nalle puh. hur fina som helst. pappa köpte en hallandsposten från den tredje maj nittonhundafyrtiofem. kan ni gissa vad det stod på framsidan av den?

ps. min tröja från h&m är gammelrosa med svalor på. åh.

jag följer dig in i mörkret


så här såg jag alltså ut igår på sommarugn, jag hoppas att ni alla förstår vad jag var utklädd till. mina konfirmander gissade på anka, kyckling och svan. det var fel, men det gör inget. det var värre när de kastade tårta på varandra. små små 96or som fick stå ut med min vrede för första gången.
idag planerar jag att göra ingenting mer än att äta, sova lite, titta på film och gå omkring i staden med min pappa. trevligt och bra.

jag möter dig vid kyrkogårdens stängsel

jag är just nu en trött, avsminkad, ickefiskmås, ukulelespelande, tandborstande, rätt sunkig tjej som borde sova. fast det är ju dumt att sova i tid på helgen, för då kan man ju sova länge på morgonen!
idag har varit en hemskt fin men lång dag med tre lektioner och två och en halv timmes håla. hålor kan vara tråkigt, men inte om man omger sig med så fina människor som jag! och sommarug alltså. myselipys! och gå hem i snöväder med sandra du vet hon och jens han typ vuxna är fint också. även om man kanske gnäller på kylan ibland.

onsdag 26 januari 2011

tisdag 25 januari 2011

efter gymnasiet vill jag...


♥  bo och jobba i new york
♥  volontärjobba där det behövs, med barn eller miljö
♥  plugga musik på folkhögskola eller...
♥  ... ännu hellre på the juilliard school
♥  hänga i paris, krakow och några andra städer...
♥  ... fast mest i new york såklart.
♥  köpa klänningar. och skor.

måndag 24 januari 2011

söndag 23 januari 2011

jag är säker på att detta är säkerts finaste.


du är inte så fin men det är nåt med dig som att komma hem, första gången ja du sa hej.

jag har träffat en annan nu, han behandlar mig bra: jag går och nynnar hela tiden. och ja, jag nynnar mycket men jag sjunger knappt längre...

de säger att det är kul att vara ung och fri, fri från vadå, från förpliktelser? jo tjenare, man skulle va horan, madonnan, smart och korkad på samma gång. jag var inte ens kysst, men jag visste vem jag var. vilken jävla lögn att det ska va ens bästa tid!

för trött för att dölja, det måste vara uppenbart. åh kom inte närmre, åh snälla kom närmre!

den där skogen, gör nånting med mig jag blir alldeles för ärlig, säger: kyss mig inte, det kommer bara leda till nåt ont, ändå. det är kallt, du får låna min halsduk, du går så misstänkt nära mig, du har missförstått, jag är inte värd det här, jag har ingenting som du vill ha.

jag ska dansa fastän hjärtat brister, det går sönder i takt med basen i marken, det går sönder i takt med värkande huvud. det dåliga bandet, jag tycker inte om det men de täcker över ljudet av sms som inte kommer. är ni med mig systrar, bröder? dansa fastän hjärtat blöder.

man gör inte så i det här landet: man börjar inte prata med fel person, man tycker inte om det här bandet, man börjar inte sjunga på rätt ton. får man sluta vara hård, får man luta sig mot nån, kan du bygga en låg scen så man får se folk i ögonen? det här är mina armbågar fredrik, jag ska vässa dom ikväll.

you'd better watch out, cause i like you!

godmorgon alla fina! jag har placerat mig bakom min macbook för att titta på p3guldgalan som jag missade igår. gör dock inte så mycket, för det var himla trevligt ändå! på bilderna är det min finaste amelia och jag på busshållplatsen. det var kallt. och på den andra bilden leker jag och matilda tolvåringar.
vi lyckades ganska bra tycker jag.
igår hängde vi först några stycken hemma hos oscar på förfest. spelade spännande kortlekar och upptäckte hur halt det var utomhus när vi skulle ut och vandra. sen tog vi en promenad till busshållplatsen (där det också var kallt och halt) och åkte in till högskolan och hamnade på en bingohall där ambitiösa ledarskapselever hade fixat fest. trevligt minsann!

lördag 22 januari 2011

gentlemen prefer blondes!


så himla fin! bra att kolla på på morgonen när man egentligen vill sova men har vaknat och är pigg.

i love you pablooooo

billie the vicious and the dancers, 21/1. dansdansdans.

fredag 21 januari 2011

so you're brad pitt? that don't impress me much.

make avatar

efter som att jag älskar gif's (som jag gör här), kommer en till här. såhär ser jag ut när jag är nyvaken på eftermiddagen, lite hungrig och ska gå och simma. dessutom lyssnar jag på min barndoms-playlist. jag undrar också vad fan som hände på nittiotalet. denna ambivalenta raden med låtar är fantastisk, och det är därför jag är glad på två av bilderna ovan: min gamla favorit that don't impress me much med shania twain dök upp! kommer ihåg att jag tyckte både videon och shania twain var hur häftiga som helst. men nu är det dags att simma för mig. senare ikväll blir det KLARA OCH DRÖMMARNA och BILLIE THE VISION AND THE DANCERS, helt gratis på nolltrefem. det blir fett!

torsdag 20 januari 2011

20/1 -11, kl. 22.09

make avatar

efter en småjobbig dag, fysiskt, psykiskt och rent allmänt tänker jag nu gå och lägga mig. men jag gör det glad och hoppfull och lika sprudlande som alltid, för som sagt, ingen ska behöva vara ledsen och ensam eller må dåligt. jag är glad för alla andras skull är världens bästa motto och inget jag tänker svika.
godnatt alla fina och ta hand om er. sov istället för att plugga till naturkunskapsprov om ni är trötta. så tänker jag iallafall!

vår i januari



onsdag 19 januari 2011

110119alltidomkringmigmenextramycketidag

saknar dig extra mycket idag morfar, när sorg omringar mig och finns överallt. lyssnar på håkan och tänker på dig: "vad jag bryr mig om nu är att du kommer nära mig, även om det är för sent att älska dig."
saknar dig. och tänker på dig. för du finns överallt i kyrkan i musiken i konsten i allt. jag gråter lite ibland när jag inser att du faktiskt är död.

modesty har tagit bilden.

ords 1:33

men den som lyssnar till mig bor trygg 
och behöver inte frukta något ont

klänningsdag sex. onsdag.

jag tänkte fortsätta klänningsveckan, så från och med nu heter det klänningsdag! idag är det nummer sex, och den är blommig, somrig och fin.

tisdag 18 januari 2011

mitt liv enligt håkan del tre


del ett: 1/2 -10
del två: 23/5 -10
del tre kommer här:

Är du man eller kvinna?
gråsparven när hon sjunger

Beskriv dig själv:
äntligen på väg

Platsen du skulle resa till om du kunde åka var du ville:
klubbland

Du och dina bästa vänner är:
2 steg från paradise

Favorittid på dagen:
det här är min tid

Om ditt liv var en TV-serie, vad skulle den heta?
man måste dö några gånger innan man kan leva

Hur är livet enligt dig?
zigenarliv dreamin

Beskriv ditt nuvarande förhållande:
trubbel

Din rädsla:
tro och tvivel

Ditt bästa råd:
du är snart där

Hur du skulle vilja dö:
för en lång lång tid

Din själs nuvarande tillstånd:
ramlar

Ditt motto:
dom kommer kliva på dig igen


förresten, hur många grammisar var det håkan fick igår?
hörde jag tre? jag tror det var tre.

mina älsklingar:

rosetterna!
ett: en tygrosa, en glittrig lila och en svart från h&m. en röd från glitter och en från en gata i göteborg.
två: ett mimmidiadem från h&m, en röd från beyond retro, en gigantisk rosa från monki och en hemmagjort diadem med en himla fin ros-rosett.
tre: en rosasvart som var ett halsband, en mjuk en från monki, en älskling från malta och en ljusrosa från glitter.
fina är dom. mina bejbis.

måndag 17 januari 2011

346

hej.

pluggvecka!
onsdag: spanskaläxa och svenskaläxa
torsdag: matteläxa och musikteoriläxa
fredag: naturkunskapsprov.

inte världens roligaste minsann. men jag lever. är fortfarande trött efter fina kyrklägret med bästa skunik. ett fint inlägg om skunik finns här: om någon undrar lite sådär vad det är, vad vi gör och på ett ungefär hur bra vi är.
är ganska trött annars, trött på vädret, trött på skola, trött på vissa människor, trött på att vara känslig men inte kunna visa det. men ja. det visar jag inte, för jag ska må bra för alla andras skull! ingen ska behöva må dåligt tycker jag.
peace out till nästa gång!

fredag 14 januari 2011

väskan är packad...

och kudden är inte glömd. nu åker jag till skolan och studerar litegranna och sen hoppar vi in i prästbilen och åker till nissaström (igen)!
fan.fucking.tastic.

klänningsdag fem. fredag.


 (världens skönaste klänning idag)
för er som undrar, t ex linnea, så är min klänningsvecka en femdagarsvecka.
tack och hej för den här gången, fler av mina klänningar kommer någon annan gång!

torsdag 13 januari 2011

onsdag 12 januari 2011

110112kanskelåterdetytligtmenklänningargörmigfaktisktväldigtmycketgladare

jag har idag:
pluggat spanska, engelska, svenska, historia och datakunskap
dansat runt i min älskadeste vintage-klänning
umgåtts lite med en fin vän
lagat nämnda klänning
studerat bibeln
läst jane austen
druckit te
och pluggat lite till (!)

och faktiskt varit ganska tillfreds med livet. alla dagar måste inte innehålla action varje sekund för att jag ska vara nöjd: jag tycker om lugna dagar också.

klänningsdag tre. onsdag.

(världens bästa dansklänning.)

BAZINGA!

create an avatar

tisdag 11 januari 2011

but oh boy i do love new york


 new york. den andra delen i en trilogi om mina två favoritstäder.
 
 tre halvår senare ringde du igen. sa att du hade letat efter mig på facebook men inte hittat mig. bara någon som var ifrån italien och hette nästan ungefär som jag. du frågade hur allt var med mig och jag fick fram ett stammande svar som sa att jo tack, det är faktiskt helt underbart och jag pluggar på the juilliard school och bor i kollektiv och har aldrig mått bättre och det var tur att du ringde precis nu för jag har varit ute och kom hem precis och bara för att byta klänning och jag hörde ditt fniss i telefonluren, det lät precis som det alltid hade gjort så jag blev tyst och hörde på när du berättade vad du hade gjort sen vi sågs. du hade flyttat hem igen tydligen, till lilla halmstad för ibland blir det jobbigt att flacka runt i världen och inte riktigt känna sig som hemma någonstans så du bodde bland åttiofemtusen andra halmstadbor och jobbade på posten, bara för att tjäna ihop till en ny resa, för din själ är ju en sån där rastlös typ som vill se nya platser hela tiden, kanske new york nästa gång? kanske kan vi ses? kanske om du lovar att inte krossa mig igen.

klänningsdag två. tisdag.